Search This Blog

Tuesday, November 11, 2014

OVEN BAKED TRIGGERFISH | BALLESTA AL HORNO




As promised, here it is the recipe of the triggerfish I cooked on Sunday.

Triggerfish inhabit tropical and subtropical oceans throughout the world, mine was caught in the AZOREAN ISLANDS in Portugal. Really difficult to clean, cause the skin seems as leather. So it will be easier if you get it ready to cook.  Usually eaten breaded, fried or grilled as barbecue, I decided to oven baked them for the first time. I used:




  • 2 Triggerfish fillets (skinless)
  • 1/2 lemon zest
  • 3 Cloves of garlic minced
  • Azorean paprika sauce
  • Paprika powder
  • Rice Cream
  • Sea Salt
  • Black pepper
  • Dried thyme
  • Fresh parsley chopped
Directions:

In a oven baked pan, set the fish fillets and season with all the above ingredients, adding the rice cream   last. Preheat the oven at 200º C, cook the fish uncovered for over 20 minutes. Remove from te oven, serve and enjoy! It ca't get any easier!!! 

Stay tuned for recipe number 3: GINGER-SWEET POTATOES FRIES Thursday Nov 13th.

Have a great week!!



____________________________________ESPAÑOL____________________________


Lo prometido es deuda, aquí está la receta de la ballesta que cociné el domingo.

Las ballestas habitan en los océanos tropicales y subtropicales de todo el mundo, la mía fue capturada en las islas Azores en Portugal. Realmente difícil de limpiar para cocinar, porque su piel parece como el cuero. Así que les aconsejo que lo compren listo y en filetes. Por lo general en los Azores se comen empanados, fritos o a la plancha, pero decidí llevarlos al horno por primera vez. 



Mis ingredientes:

2 filetes ballesta (sin piel)
Zumo de 1/2 limón
3 dientes de ajo picados
Salsa de pimentón de los Azores
Paprika en polvo
Crema de Arroz (para remplazar la crema de leche)
Sal marina
Pimienta negro
Tomillo seco
Perejil fresco picado

Instrucciones:

En una refractaria de ir al horno, pongan los filetes de pescado y sazonen con todos los ingredientes anteriores, añadan la crema de arroz de último. Precalienta el horno a 200º C, y cocine los pescados sin curbirlos por unos 20 minutos. Retiralos del horno, sirve y disfrutalos! Más fácil imposible !!!




Manténte en sintonía para la receta número 3: BATATAS CON JENGIBREAL HORNO el Jueves 13 de noviembre.

Tengan una excelente semana!!


No comments :

Post a Comment